Printer Friendly Version Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu @ 12 November 2015 12:09 PM

Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, predstavnici ambasade RS u Bukureštu (ministar-savetnik G.Gvozdenović i savetnik V.Cvetković) i izaslanstva Ministarstva odbrane RS u Bukureštu (potpukovnik M.Zdravković) 11. novembra 2015.g. položili su lovorov venac na Spomen kosturnicu Prve srpske dobrovoljačke divizije u Medđidiji, sa tekstom „Slavom ovenčanim precima – Ambasada Republike Srbije u Bukureštu“.


Pomen stradalim ratnicima – svetu liturgiju, održao je vojni sveštenik iz Medđidije, nakon čega su se skupu obratili G.Gvozdenović, general A.Soći - komandant 9-te mehanizovane brigade u Konstanci i gradonačelnik Medđidije Marian Jordake.


Kao i prethodnih godina, odavanje vojnih počasti palim srpskim dobrovoljcima obavljeno je uz veoma dobro organizovan vojni protokol, u prisustvu zamenika komandanta 53. vazduhoplovnog puka, lociranog u Medđidiji.
Osim ambasade R.Srbije, vence na spomenik su položili i predstavnici Saveza Srba iz Rumunije, Ministarstva nacionalne odbrane Rumunije i lokalnih vlasti iz Medđidije.