Printer Friendly Version Dani srpskog filma u Bukureštu @ 22 April 2015 01:24 PM

U Bukureštu, u svečanoj sali Muzeja seljaka, otvoreno je 21. aprila 2015. peto, jubilarno izdanje festivala „Dani srpskog filma“, u organizaciji Lige rumunsko-srpskog prijateljstva, a uz podršku rumunskog Nacionalnog centra za kinematografiju, Muzeja seljaka i Ambasade Srbije.
Festival je otvorio ambasador Branković, a na otvaranju su govorili i potpredsednik Lige rumunsko-srpskog prijateljstva Dragan Krstić i direktor Muzeja seljaka dr Virđil Niculesku. Pred punom salom prikazan je film Dragana Bjelogrlića „Montevideo, vidimo se“, koji je dobio veliki aplauz publike, a nakon projekcije jedan od glumaca iz filma, Petar Strugar, odgovarao je na pitanja prisutnih. Otvaranju su prisustvovali i ambasadori Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. Nakon otvaranja organizatori su za prisutne priredili prigodan koktel. Ambasador Branković primio je 22. aprila u ambasadi glumca Petra Strugara i producenta filma „Mali Budo“ Marka Paljića.
Festival će trajati tri dana, do 23. aprila, a osim filma „Montevideo, vidimo se“ biće prikazana još 4 srpska filma – „Mali Budo“, „Top je bio vreo“, „Isceljenje“ i „Branio sam Mladu Bosnu“.