Printer Friendly Version Дани српског филма у Букурешту @ 22 April 2015 01:23 PM

У Букурешту, у свечаној сали Музеја сељака, отворено је 21. априла 2015. пето, јубиларно издање фестивала „Дани српског филма“, у организацији Лиге румунско-српског пријатељства, а уз подршку румунског Националног центра за кинематографију, Музеја сељака и Амбасаде Србије.
Фестивал је отворио амбасадор Бранковић, а на отварању су говорили и потпредседник Лиге румунско-српског пријатељства Драган Крстић и директор Музеја сељака др Вирђил Ницулеску. Пред пуном салом приказан је филм Драгана Бјелогрлића „Монтевидео, видимо се“, који је добио велики аплауз публике, а након пројекције један од глумаца из филма, Петар Стругар, одговарао је на питања присутних. Отварању су присуствовали и амбасадори Босне и Херцеговине, Црне Горе и Словеније. Након отварања организатори су за присутне приредили пригодан коктел. Амбасадор Бранковић примио је 22. априла у амбасади глумца Петра Стругара и продуцента филма „Мали Будо“ Марка Паљића.
Фестивал ће трајати три дана, до 23. априла, а осим филма „Монтевидео, видимо се“ биће приказана још 4 српска филма – „Мали Будо“, „Топ је био врео“, „Исцељење“ и „Бранио сам Младу Босну“.