Printer Friendly Version Делегација Народне скупштине на састанку Генералног одбора за социјални развој, образовање, истраживање и науку ПС ПСЈИЕ у Букурешту @ 27 February 2015 08:17 AM

Чланица сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Процеса сарадње у југоисточној Европи Олена Папуга учествује на састанку Генералног одбора социјални развој, образовање, истраживање и науку, који се одржава 26. и 27. фебруара у Букурешту, Румунија.
Централна тема састанка, на коме учествују представници парламената из девет држава чланица ПСЈИЕ, је положај различитих категорија угрожене деце, норматива, имплементација и статистички подаци, као и перспектива регионалне сарадње и регионалних пројеката у овој области. Након уводног обраћања протпредседнице Доњег дома Парламента Румуније Родике Насар, учесницима су се обратили  представници Одељења за људска права, заштиту мањина и сарадњу са Саветом Европе Министарства спољних послова и представници УНИЦЕФ‒а у Румунији.
На крају састанка, усвојен је Извештај Генералног одбора на тему: „Превенција социјалне искључености деце под ризиком: инвестиција у регионални развој“ и Резолуција којом се позивају све државе учеснице да наставе да заједнички раде и појачају напоре на унапређењу положаја различитих категорија угрожене деце.    
На састанку учествују представници парламената Румуније, Турске, Црне Горе, Албаније, БиХ, Бугарске, Словеније, Молдавије и Србије.  На састанку су били присутни и амбасадор Републике Србије у Румунији Бранко Бранковић и министар саветник Горан Гвозденовић.