Printer Friendly Version Обележавање Дана Св. Саве @ 29 January 2015 08:10 AM

У уторак, 27. јануара о.г, у Амбасади Републике Србије у Букурешту приређен пријем за студенте са Одсека за српски језик и књижевност на Факултету за стране језике и књижевност Универзитета у Букурешту, поводом дана Св.Саве.
Скупу се одазвало, поред студената и њихових професора, и око 30-так припадника српске мањине, чланова Савеза Срба из Букурешта, представника Лиге румунско-српског пријатељства, Румунско-српског бизнис клуба и Универзитета „Димитрије Кантемир“ у Букурешту. Поред њих, свечаности су присуствовали и ђаци који од ове године похађају течај српског језика и њихови родитељи, као и други који се традиционално одазивају свим позивима Амбасаде.


Пријем, уз пригодно послужење, организован је на иницијативу председника подружнице Савеза Срба из Букурешта Б. Велимировића, а уз свесрдну помоћ Амбасаде. Овакав скуп, се већ дуги низ  година организује у Темишвару где је седиште Савеза Срба, а по други пут је организован у Букурешту.
Присутним гостима је добродошлицу пожелео амбасадор Б.Бранковић, који им се обратио пригодним говором, као и председник Савеза Срба у Букурешту Б. Велимировић.


Око 15-так студената српског језика са треће године студија, је за ову прилику отпевало химну Св.Сави и припремило пригодан рецитал како би подсетили на улогу и значај Св. Саве за српску историју и школство.


Такође, Одсек за српски језик и књижевност на Факултету за стране језике и књижевност Универзитета у Букурешту, уручио је овом приликом захвалнице Амбасади Републике Србије у Букурешту, Савезу Срба у Букурешту, представнику Лиге румунско-српског пријатељства Д.Крстићу и члану Савеза Срба у Букурешту М. Батањцу за свесрдну помоћ, успешну сарадњу и подршку у раду.
Поменути скуп је забележила Национална телевизија Румуније.