Printer Friendly Version Dan primirja u Prvom svetskom ratu @ 12 November 2014 01:21 PM

Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra 2014. godine, ambasador B.Branković, zajedno sa članovima ambasade R.Srbije i izaslanstva Ministarstva odbrane RS u Bukureštu, položio je lovorov venac na Spomen kosturnicu Prve srpske dobrovoljačke divizije u Medđidiji, sa tekstom „Slavom ovenčanim precima – Ambasada Republike Srbije u Bukureštu“.


Pomen stradalim ratnicima – svetu liturgiju, održao je vojni sveštenik iz Medđidije, nakon čega su se skupu obratili ambasador B.Branković i gradonačelnik Medđidije Marian Jordake.
Kao i prethodnih godina, odavanje vojnih počasti palim srpskim dobrovoljcima obavljeno je uz veoma dobro organizovan vojni protokol, u prisustvu zamenika komandanta 53. vazduhoplovnog puka, lociranog u Medđidiji.


Osim ambasade R.Srbije, vence na spomenik su položili i predstavnici Saveza Srba iz Rumunije, Lige srpsko-rumunskog prijateljstva, Ministarstva nacionalne odbrane Rumunije, lokalnih vlasti iz Medđidije, rumunskog Udruženja veterana, izaslanstva odbrane Rusije u Rumuniji itd.