Printer Friendly Version Дан примирја у Првом светском рату @ 12 November 2014 01:19 PM

Поводом Дана примирја у Првом светском рату, 11. новембра 2014. године, амбасадор Б.Бранковић, заједно са члановима амбасаде Р.Србије и изасланства Министарства одбране РС у Букурешту, положио је ловоров венац на Спомен костурницу Прве српске добровољачке дивизије у Медђидији, са текстом „Славом овенчаним прецима – Амбасада Републике Србије у Букурешту“.


Помен страдалим ратницима – свету литургију, одржао је војни свештеник из Медђидије, након чега су се скупу обратили амбасадор Б.Бранковић и градоначелник Медђидије Мариан Јордаке.
Као и претходних година, одавање војних почасти палим српским добровољцима обављено је уз веома добро организован војни протокол, у присуству заменика команданта 53. ваздухопловног пука, лоцираног у Медђидији.

Осим амбасаде Р.Србије, венце на споменик су положили и представници Савеза Срба из Румуније, Лиге српско-румунског пријатељства, Министарства националне одбране Румуније, локалних власти из Медђидије, румунског Удружења ветерана, изасланства одбране Русије у Румунији итд.