Printer Friendly Version „Dučiću u čast – srpsko-rumunski književni odnosi“ @ 15 May 2014 11:25 AM

U prostorijama ambasade R.Srbije u Bukureštu 07. maja 2014. godine, održana je manifestacija „Dučiću u čast – srpsko-rumunski književni odnosi“, koju su organizovale ambasada i Savez Srba u Rumuniji, uz podršku Društva srpsko-rumunskog prijateljstva u Bukureštu i Katedre za srbistiku Univerziteta u Bukureštu.

 
O značaju Jovana Dučića za književne odnose dve zemlje su govorili dugogodišnji predsednik Udruženja pisaca Rumunije, akademik D.R.Popesku, pisac i izdavač R.Vonku, književnik i dugogodišnji predsednik Saveza Srba S.Gvozdenović. Stihove J.Dučića su govorili studenti srbistike Univerziteta u Bukureštu.

 
Među 40-50 prisutnih na manifestaciji, osim predstavnika srpske zajednice u Bukureštu, skupu u ambasadi su prisustvovali i senator B.Ardeljan, predsednik parlamentarne Grupe rumunsko-srpskog prijateljstva (koji se na početku skupa i obratio prisutnima), kao i predstavnici dipkor-a (od pozvanih ambasadora država nekadašnje SFRJ, pozivu su se odazvali ambasadori Makedonije, Crne Gore, kao i o.p. ambasade BiH).
Prilog TVR se može videti na sajtu: http://www.tvrplus.ro/editie-convietuiri-220275 (početak reportaže o ovom događaju je u 14 munutu emisije).