Printer Friendly Version „Дучићу у част – српско-румунски књижевни односи“ @ 15 May 2014 11:21 AM

У просторијама амбасаде Р.Србије у Букурешту 07. маја 2014. године, одржана је манифестација „Дучићу у част – српско-румунски књижевни односи“, коју су организовале амбасада и Савез Срба у Румунији, уз подршку Друштва српско-румунског пријатељства у Букурешту и Катедре за србистику Универзитета у Букурешту.

  
O значају Јована Дучића за књижевне односе две земље су говорили дугогодишњи председник Удружења писаца Румуније, академик Д.Р.Попеску, писац и издавач Р.Вонку, књижевник и дугогодишњи председник Савеза Срба С.Гвозденовић. Стихове Ј.Дучића су говорили студенти србистике Универзитета у Букурешту.

    
Међу 40-50 присутних на манифестацији, осим представника српске заједнице у Букурешту, скупу у амбасади су присуствовали и сенатор Б.Ардељан, председник парламентарне Групе румунско-српског пријатељства (који се на почетку скупа и обратио присутнима), као и представници дипкор-а (од позваних амбасадора држава некадашње СФРЈ, позиву су се одазвали амбасадори Македоније, Црне Горе, као и о.п. амбасаде БиХ).

Прилог TVR се може видети на сајту: http://www.tvrplus.ro/editie-convietuiri-220275 (почетак репортаже о овом догађају је у 14 мунуту емисије).