Printer Friendly Version „Dani srpskog filma“ @ 23 April 2014 08:21 AM

U Bukureštu, u svečanoj sali Muzeja seljaka, otvoreno je 22. aprila četvrto izdanje manifestacije „Dani srpskog filma“. Ovu, sada već tradicionalnu manifestaciju, organizovala je Liga rumunsko-srpskog prijateljstva, uz podršku rumunskog Nacionalnog centra za kinematografiju, Muzeja seljaka i Ambasade Srbije.


Manifestaciju je prigodnim govorom otvorio ambasador Branković, a na otvaranju su govorili i potpredsednik Lige rumunsko-srpskog prijateljstva Dragan Krstić i direktor Muzeja seljaka dr Virđil Niculesku. Pred punom salom prikazan je film Srđana Golubovića „Krugovi“, koji je dobio veliki aplauz publike, a nakon projekcije jedan od glumaca iz filma, Marko Janketić, odgovarao je na pitanja prisutnih. Otvaranju su prisustvovali i ambasadori Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. Nakon otvaranja organizatori su za prisutne priredili prigodan koktel.


Manifestacija će trajati tri dana, do 24. aprila, a osim filma „Krugovi“ biće prikazano još 6 srpskih filmova – „Led“, „Falsifikator“, „Odumiranje“, „Ljubav dolazi kasnije“, „Mamaroš“ i „Skidanje“.