Printer Friendly Version „Дани српског филма“ @ 23 April 2014 08:20 AM

У Букурешту, у свечаној сали Музеја сељака, отворено је 22. априла четврто издање манифестације „Дани српског филма“. Ову, сада већ традиционалну манифестацију, организовала је Лига румунско-српског пријатељства, уз подршку румунског Националног центра за кинематографију, Музеја сељака и Амбасаде Србије.

    
Манифестацију је пригодним говором отворио амбасадор Бранковић, а на отварању су говорили и потпредседник Лиге румунско-српског пријатељства Драган Крстић и директор Музеја сељака др Вирђил Ницулеску. Пред пуном салом приказан је филм Срђана Голубовића „Кругови“, који је добио велики аплауз публике, а након пројекције један од глумаца из филма, Марко Јанкетић, одговарао је на питања присутних. Отварању су присуствовали и амбасадори Босне и Херцеговине, Црне Горе и Словеније. Након отварања организатори су за присутне приредили пригодан коктел.


Манифестација ће трајати три дана, до 24. априла, а осим филма „Кругови“ биће приказано још 6 српских филмова – „Лед“, „Фалсификатор“, „Одумирање“, „Љубав долази касније“, „Мамарош“ и „Скидање“.