Printer Friendly Version Polaganje venaca povodom 15 godina od početka NATO bombardovanja @ 25 March 2014 11:11 AM

Povodom 15 godina od početka NATO bombardovanja 24. marta 1999. godine, predstavnici Udruženja za prijateljstvo i saradnju Rumunija-Srbija iz Piteštija, položili su venac u dvorištu Ambasade Republike Srbije u Bukureštu.

            

    
Nakon polaganja venca, u Ambasadi je upriličen razgovor sa gostima, koje je pozdravio ambasador B.Branković, poželeo im dobrodošlicu i zahvalio se na izraženoj želji da se oda počast žrtvama bombardovanja i učinjenoj poseti.
Predsednik Udruženja B.Bjelaković zahvalio se na prijemu i ukratko podsetio na  istorijat Udruženja, koje se pretežno bavi kulturnom saradnjom pojedinih gradova i opština iz Srbije i Rumunije. Posebno je istakao dugogodišnju saradnju grada Piteštija i Kragujevca.
Napomenuo je da se već nekoliko godina organizuju tzv. razmene đaka srpskih i rumunskih škola, a planiraju da se ozbiljno posvete i organizovanju letnjih kampova u Srbiji za decu školskog uzrasta koja žive i školuju se u dijaspori.
Najavio je i predstojeću tradicionalnu međunarodnu manifestaciju „Simfonija lala“ koja će se održati od  11. do 13. aprila o.g. u Piteštiju, a koju već godinama unazad posećuje veliki broj predstavnika DIP kora iz Bukurešta.