Printer Friendly Version Полагање венаца поводом 15 година од почетка НАТО бомбардовања @ 25 March 2014 11:06 AM

Поводом 15 година од почетка НАТО бомбардовања 24. марта 1999. године, представници Удружења за пријатељство и сарадњу Румунија-Србија из Питештија, положили су венац у дворишту Амбасаде Републике Србије у Букурешту.

          

Након полагања венца, у Амбасади је уприличен разговор са гостима, које је поздравио амбасадор Б.Бранковић, пожелео им добродошлицу и захвалио се на израженој жељи да се ода почаст жртвама бомбардовања и учињеној посети.
Председник Удружења Б.Бјелаковић захвалио се на пријему и укратко подсетио на  историјат Удружења, које се претежно бави културном сарадњом појединих градова и општина из Србије и Румуније. Посебно је истакао дугогодишњу сарадњу града Питештија и Крагујевца.
Напоменуо је да се већ неколико година организују тзв. размене ђака српских и румунских школа, а планирају да се озбиљно посвете и организовању летњих кампова у Србији за децу школског узраста која живе и школују се у дијаспори.
Најавио је и предстојећу традиционалну међународну манифестацију „Симфонија лала“ која ће се одржати од  11. до 13. априла о.г. у Питештију, а коју већ годинама уназад посећује велики број представника ДИП кора из Букурешта.