Printer Friendly Version Конкурс за финансирање или суфинансирање проjеката у области међународне сарадње за 2014. годину @ 14 January 2014 01:53 PM

На основу члана 76. Закона о култури („Службени гласник РС“, број 72/2009) и Правилника о начину, критеријумима и мерилима за избор пројеката у култури који се финансирају и суфинансирају из буџета Републике Србије  („Службени гласник РС“,  број 57/10, 90 /11,61/13) Министарство културе и информисања расписује Конкурс за финансирање или суфинансирање проjеката у области међународне сарадње за 2014. годину.
Конкурс се односи на пројекте из следећих области:
1)    пројекат превођења репрезентативних дела српске књижевности на стране језике
2)    културнe делатности Срба у иностранству
Предмет конкурса је: финансирање или суфинансирање пројеката у области међународне сарадње којима се подржавају преводи репрезентативних дела српске књижевности на стране језике, односно културне делатности Срба у иностранству.
Општи циљ конкурса је: подстицање превођења репрезентативних дела српске књижевности на стране језике, као и подстицање и презентација културног стваралаштва припадника српског народа у иностранству и очување њиховог културног идентитета.
На конкурсу из области пројекта превођења репрезентативних дела српске књижевности на стране језике се може аплицирати из следећих књижевних области: поезија, проза, драма, књижевност за децу (изузимајући сликовнице и уџбенике), антологије и тематски избори и теоријска дела из области културе и уметности намењена широј читалачкој публици.
Приоритет за подршку преводима на стране језике ће бити дат делима српске књижевности  која су освојила или су била у најужем избору за релевантне домаће књижевне награде (као на пример: НИН-ова, награде «Иво Андрић», «Милош Црњански», «Меша Селимовић», «Исидора Секулић» и др).
Детаљи о потребној документацији, пријави на конкурс и слично могу се наћи на следећем линку: http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/konkurs-za-finansiranje-ili-sufinansiranje-projekata-u-oblasti-medjunarodne-saradnje-za-2014--godinu