Printer Friendly Version Proslava 15 god. od osnivanja Lige rumunsko-srpskog prijateljstva @ 16 December 2013 09:21 AM

U Ambasadi Republike Srbije u Bukureštu je 12. decembra 2013. godine upriličena svečanost povodom obeležavanja 15 godina od osnivanja Lige rumunsko-srpskog prijateljstva, rumunske nevladine organizacije, čiji su članovi u većini rumunski državljani, a koja je formirana pred bombardovanje SRJ.
Ambasador RS u Bukureštu B.Branković otvorio je skup i prigodnim rečima se obratio velikom broju prisutnih gostiju (oko 40), nakon čega je D. Krstić (kopredsedavajući sa srpske strane) podsetio prisutne na istorijat Lige i aktivnosti kojima se Liga svih ovih godina bavi,

i povodom ovog jubileja uručio prigodan poklon i zahvalnicu Prof. Valeriju Radulijanu, jednom od najistaknutijih i najaktivnijih članova Lige sa rumunske strane.
Ovoj svečanosti odazvao se veliki broj zvanica, ne samo članova Lige, već i istaknutih ličnosti iz kulturnog i javnog života Rumunije, akademika, profesora, kao i pripadnika srpske zajednice iz Bukurešta i svih većih gradova Rumunije u kojima postoje tzv. podružnice Lige rumunsko-srpskog prijateljstva.