Printer Friendly Version Прослава 15 год. од оснивања Лиге румунско-српског пријатељства @ 16 December 2013 09:18 AM

У Амбасади Републике Србије у Букурешту је 12. децембра 2013. године уприличена свечаност поводом обележавања 15 година од оснивања Лиге румунско-српског пријатељства, румунске невладине организације, чији су чланови у већини румунски држављани, а која је формирана пред бомбардовање СРЈ.
Амбасадор РС у Букурешту Б.Бранковић отворио је скуп и пригодним речима се обратио великом броју присутних гостију (око 40), након чега је Д. Крстић (копредседавајући са српске стране) подсетио присутне на историјат Лиге и активности којима се Лига свих ових година бави,

и поводом овог јубилеја уручио пригодан поклон и захвалницу Проф. Валерију Радулијану, једном од најистакнутијих и најактивнијих чланова Лиге са румунске стране.
Овој свечаности одазвао се велики број званица, не само чланова Лиге, већ и истакнутих личности из културног и јавног живота Румуније, академика, професора, као и припадника српске заједнице из Букурешта и свих већих градова Румуније у којима постоје тзв. подружнице Лиге румунско-српског пријатељства.